maanantai 15. huhtikuuta 2013

Zanzibar

Turkoosi meri, valkonen hiekka, paahtava aurinko, mahtava seura... mm. näistä asioista koostu lomaviikko Zanzibarilla, Tansaniassa. Tämä saari oli kuin paratiisi, jonne on joskus päästävä uudestaan. <3 

Hotellimme sijaitsi Stone Townissa, joka on kaunis ja vanha kaupunki. Mahtavat rakennukset aivan meren rannalla. Kapeita kujia kaunisti pienet käsityökaupat, joista tarttu mukaan yhtä sun toista mukavaa tuliaista kotiin. Meidän hotelli oli Art In Tanzania – järjestön ylläpitämä vapaaehtoishotelli, joka kustanti meiltä jokaiselta 25 dollaria/per yö. Hotelli ei ollu mikään luksus, mutta kyllä siellä yöt tul nukuttua. Hotellin omistaa suomalainen Kari Korhonen, jonka kautta saatiin varattua näin edullinen ja opiskelijabudjettiin sopiva hotelli. Hotellin henkilökunta ol aivan mahtava! Ol huikeeta, kun nämä työntekijät puhuivat meille jonkun verran suomea ja he järjestivät meille erilaista ohjelmaa viikon aikana. :)

Seuraavaksi kerron lyhyesti viikostamme. 

Maanantaina käytiin kaupunkikierroksella, jonka jälkeen rentouduttiin loppupäivä merenrannalla. Jos Ugandassa on kuuma, niin Zanzibarilla on kaks kertaa kuumempi. Aurinko oli tosi polttava ja oli ihanaa käydä välillä meressä uimassa. Nautin!

Tiistaina vietettiin koko päivä yhdellä Zanzibarin kauniimmista rannoista, Kendwassa. Tämä ranta sijaitsee Zanzibarin pohjois-osassa ja sinne oli tunnin ajomatka. Ranta oli todella kaunis ja aikaa kulutettiin sekä uimalla että keräämällä simpukoita. Rannalla oli myös ravintola josta sai virvokkeita ja herkullista ruokaa. Tonnikala-avokado sushi oli aivan mahtavaa! 

Keskiviikkona lähdimme koko porukalla Prison Islandille, jossa vierailimme vanhassa vankilassa ja käytiin kahtomassa valtavia kilpikonnia. Kilpikonnista vanhin oli muistaakseni yli 150 vuotias. Tämän jälkeen siirryttiin Sandbankille snorklaamaan ja syömään lounasta. Snorklaaminen oli aivan mahtavaa. Bongattiin koralleja, kaloja ja simpukoita turkoosissa meressä. Tämä pieni saari oli todella kaunis, jonka nousuvesi peitti alleen nopeasti. 

Torstaina oli shoppailupäivä kaupungilla, voi sitä rahan menoa! :p

Perjantaina tein jotain aivan uskomatonta, uin delfiinien kanssa! Aluksi mua pelotti hirveästi, mutta kaikki meni loppujen lopuks tosi hyvin. Tätä pelkoa voimisti hirveä merenkäynti, tuuli tosi kovaa ja aallot oli järkyttävän isoja. Pienellä paatilla sitte seilattiin suuria aaltoja vasten ilman mittään pelastusliivejä. Siinä tilanteessa ei kyllä tienny olisko pitäny itkeä vai nauraa hysteerisesti. Laulettiin sitte tyttöjen kanssa Mikki Hiiri merihädässä – kappaletta. Kaikki pelko kaikkos, kun näki ne upeat delfiinit. Kauniita otuksia, ja meikäläinen jopa uskalsi uida niitten kanssa! Yks hienoimmista asioista, mitä oon koskaan tehny. Reissun varjopuolena kerrottakoon sen, että perjantai-iltana tulin sairaaksi, siitä kerron sitten myöhemmin lissää. Nyt saatte nauttia lomakuvista! :)

Zanzibar on paratiisi, suosittelen sitä jokaiselle. Ja kuukauden päästä oon kotona. <3

















Katoava saari.




1 kommentti: