torstai 16. toukokuuta 2013

Murchinson Falls and Safari


Safari oli unelmieni täyttymys, ehdottomasti yksi tämän reissun kohokohdista. Safari kesti 3 päivää, maanantaista keskiviikkoon. Lähdimme maanantai aamuna aikaisin Kampalasta kohti Murchison Fallsin luonnonpuistoa Ugandan pohjois-osassa. 

Maanantaina ajoimme läpi sademetsän nähden monenlaista elämää. Uskomattoman kauniita perhosia ja hauskoja paviaaneja. Murchinsonin vesiputoukset olivat upea näky. Tämän jälkeen suuntasimme pienenpään Red Chilli - hostelliin, jossa majoituimme koko safarin ajan. Kaksi yötä nukuimme kahden hengen teltoissa keskellä villiä luontoa. Sanotaanko näin, että tämä Kinnulan tyttö ei pystyny ensimmäisenä yönä nukkumaan ollenkaan, pelotti niin paljon. Teltan ympärillä tallusteli pahkasikoja, ja yksi Afrikan vaarallisimmista eläimistä, virtahepo. 

Toinen ja kolmas päivä bongailtiin eläimiä. Se oli uskomatonta, lapsuuden haaveet toteutuivat ainakin osittain. Leijonakuninkaasta näimme vain isot tassunjäljet. Vannoin, että tulen safarille vielä joskus uudestaan, pitäähän leijona nähdä! Näimme monenlaisia eläimiä istuessamme auton katolla: norsuja, kirahveja, erilaisia antilooppeja jne. Voi että eläimet voivat olla kauniita! Toisen päivän ohjelmaan kuului myös risteily Niilillä, joka myös oli elämys. Paljon eläimiä ja mahtava seura.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti